Artikel 1: Diensten

1.1 De vennootschap zal de volgende diensten verlenen aan de klant:

  • Maatwerk website ontwerp en -ontwikkeling.
  • Grafisch ontwerp, inclusief logo’s, flyers en affiches.
  • Salesforce-administratie en -automatisering.
  • Custom code in verschillende programmeertalen.
  • Marketing
  • Evenementen

Artikel 2: Vergoeding en Betaling

2.1 De vennootschap zal maandelijks een factuur versturen naar de klant voor de verleende diensten.

2.2 De klant dient de factuur binnen 30 dagen na factuurdatum te betalen.

2.3 Indien betaling niet binnen de gestelde termijn wordt ontvangen, zal de vennootschap een eerste herinnering versturen. Na 14 dagen zal een tweede herinnering worden verstuurd met bijkomende administratiekosten ter waarde van min 40 euro en een boete van 10% van het gefactureerde bedrag.

2.4 Indien na 14 dagen na de tweede herinnering nog steeds niet is betaald, zal de factuur worden doorgegeven aan een incassobureau en zullen er wettelijke stappen worden ondernomen.

2.5 Indien tijdens de uitvoering van de diensten extra aankopen, zoals thema’s of plugins van derden, noodzakelijk zijn voor de volledige uitvoering van de overeengekomen diensten, zal de vennootschap de kosten van deze extra aankopen doorrekenen aan de klant.

2.6 Het standaard uurtarief bedraagt 50 euro exclusief btw (Dit kan jaarlijks geïndexeerd worden op 1 januari).

2.8 De vennootschap zal te allen tijde trachten overuren te vermijden. Indien overuren echter onvermijdelijk zijn, zal voor deze extra uren het standaard tarief van 50 euro exclusief btw per uur in rekening worden gebracht.

Artikel 3: Duur en Beëindiging

3.1 Beide partijen kunnen deze overeenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen in geval van een materiële schending door de andere partij, mits de schendende partij niet in staat is om de schending binnen 14 dagen na schriftelijke kennisgeving te herstellen.

3.2 De normale opzegtermijn van de overeenkomst bedraagt zes maanden.

3.3 Indien de klant deze overeenkomst eenzijdig verbreekt zonder dat er sprake is van een materiële schending door de vennootschap, is de klant verplicht een schadevergoeding te betalen aan de vennootschap ter waarde van zes maanden.

Artikel 4: Intellectuele Eigendom

4.1 Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot door de vennootschap in het kader van deze overeenkomst ontwikkelde of geleverde op maat gemaakte software, inclusief maar niet beperkt tot plugins en nieuwe stukken code, blijven te allen tijde berusten bij de vennootschap.

4.2 De klant verkrijgt slechts de gebruiksrechten en bevoegdheden die bij deze overeenkomst of anderszins uitdrukkelijk worden toegekend en zal de in dit artikel bedoelde materialen niet verveelvoudigen of openbaar maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de vennootschap.

4.3 Voor overige diensten zoals website ontwerp, grafisch ontwerp en Salesforce-administratie, behoudt de klant de intellectuele eigendomsrechten van alle materialen die door de vennootschap zijn ontwikkeld of geleverd.

Artikel 5: Geheimhouding en Gegevensbescherming

5.1 Beide partijen zullen alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van deze overeenkomst verkrijgen geheimhouden en niet aan derden verstrekken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij.

5.2 Partijen zullen voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

5.3 De vennootschap zal persoonsgegevens uitsluitend verwerken voor zover noodzakelijk voor het uitvoeren van de diensten zoals beschreven in deze overeenkomst.

5.4 De vennootschap zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om de persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatige verwerking.

5.5 In geval van een datalek dat betrekking heeft op persoonsgegevens, zal de vennootschap de klant onverwijld op de hoogte stellen.

5.6 Na beëindiging van deze overeenkomst zal de vennootschap alle persoonsgegevens die hij in het kader van deze overeenkomst heeft verkregen, wissen of aan de klant retourneren, tenzij opslag van de persoonsgegevens wettelijk verplicht is.

Artikel 6: Onderaanneming

6.1 De vennootschap is gerechtigd om delen van de uitvoering van de diensten uit te besteden aan onderaannemers, mits deze onderaannemers voldoen aan de in deze overeenkomst gestelde voorwaarden en waarborgen voor kwaliteit en vertrouwelijkheid.

Artikel 7: Overmacht

7.1 Geen van beide partijen is aansprakelijk voor enige vertraging of tekortkoming in de uitvoering van haar verplichtingen onder deze overeenkomst indien en voor zover deze vertraging of tekortkoming het gevolg is van overmacht. Onder overmacht wordt verstaan elke omstandigheid buiten de redelijke controle van de betreffende partij, zoals, maar niet beperkt tot, natuurrampen, oorlog, terroristische activiteiten, stakingen, overheidsmaatregelen, uitval van elektriciteit of internetverbindingen, en pandemieën.

7.2 In geval van overmacht zal de betreffende partij de andere partij onmiddellijk schriftelijk op de hoogte stellen en alle redelijke inspanningen leveren om de gevolgen van de overmachtsituatie te beperken.

7.3 Indien de overmachtsituatie langer dan [aantal dagen/weken/maanden] voortduurt, hebben beide partijen het recht om deze overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen zonder enige verplichting tot schadevergoeding.

Artikel 8: Hardship

8.1 Indien zich onvoorziene omstandigheden voordoen die de uitvoering van deze overeenkomst aanzienlijk bemoeilijken of financieel onhaalbaar maken voor een van beide partijen, zullen de partijen in overleg treden om redelijke aanpassingen aan de voorwaarden van deze overeenkomst te bespreken.

8.2 Indien partijen niet tot een overeenkomst kunnen komen binnen 30 dagen na schriftelijke kennisgeving van de onvoorziene omstandigheden, hebben beide partijen het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen zonder enige verplichting tot schadevergoeding.

Artikel 9: Niet-Afstand

9.1 Het nalaten of vertragen door een partij om haar rechten of remedies uit hoofde van deze overeenkomst uit te oefenen, vormt geen afstand van die rechten of remedies, en een enkele of gedeeltelijke uitoefening van een recht of remedie sluit geen andere of verdere uitoefening van dat recht of die remedie uit of beperkt deze op geen enkele wijze.

9.2 Geen enkele verklaring van afstand door een partij van een schending van enige bepaling van deze overeenkomst zal worden beschouwd als een verklaring van afstand van een volgende schending van dezelfde of andere bepalingen.

Artikel 10: Kilometervergoeding

10.1 De klant zal een kilometervergoeding van €0,20 per kilometer verschuldigd zijn voor elke kilometer die de vennootschap aflegt ten behoeve van de uitvoering van de diensten.

Artikel 11: Extra Aankopen

11.1 Indien tijdens de uitvoering van de diensten extra aankopen, zoals thema’s of plugins van derden, noodzakelijk zijn voor de volledige uitvoering van de overeengekomen diensten, zal de vennootschap de kosten van deze extra aankopen doorrekenen aan de klant.

Artikel 12: Telewerk

12.1 De vennootschap behoudt zich het recht voor om, naar eigen goeddunken, gebruik te maken van telewerk voor de uitvoering van de overeengekomen diensten.

12.2 Telewerken zal geschieden in overleg met de klant en zal geen afbreuk doen aan de kwaliteit en tijdige uitvoering van de diensten zoals overeengekomen in deze overeenkomst.

Artikel 13: Vakantie en Feestdagen

13.1 De vennootschap zal de klant tijdig op de hoogte stellen van zijn vakantieplannen en zal redelijke inspanningen leveren om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen tijdens zijn afwezigheid.

13.2 De vennootschap zal geen diensten verlenen op officiële feestdagen en zondagen, tenzij anders overeengekomen met de klant.

13.3 Indien de vennootschap op een officiële feestdag of zondag werkt, heeft hij recht op een compensatie van 200% van het gefactureerde uurbedrag (50 euro exclusief BTW) voor de geleverde diensten op die dag.

Artikel 14: Gebruik van AI-technologieën

14.1 De vennootschap behoudt zich het recht voor om, waar passend, gebruik te maken van AI-technologieën voor de uitvoering van de overeengekomen diensten. Dit kan onder meer het genereren van content, afbeeldingen, code en andere gerelateerde taken omvatten.

14.2 De vennootschap zal ervoor zorgen dat het gebruik van AI-technologieën geen afbreuk doet aan de kwaliteit en originaliteit van de geleverde diensten.

14.3 De klant wordt op de hoogte gesteld van het gebruik van AI-technologieën in de projectdocumentatie en heeft het recht om vragen te stellen of aanvullende informatie te ontvangen over de wijze waarop AI wordt ingezet in het project.

Schrijf je in voor onze wekelijkske nieuwsbrief vol weetjes & tips.

We beloven je niet te spammen!